Bemutatkozás

Üdvözöljük a Diósgyőri Papírgyár honlapján.

 

A biztonság, vagy a védelem kifejezések hallatán a legtöbb embernek riasztók, testőrök jutnak eszébe, pedig a védelemnek van olyan területe is, amivel mindenki találkozik a mindennapokban, és ez a biztonsági papír.

Honlapunkon bemutatjuk a Diósgyőri Papírgyárban készülő biztonsági papírokat, melyekkel nap, mint nap szembesülünk, akár anyakönyvi kivonatról, étkezési utalványról, közlekedési jegyekről legyen szó, akár útlevelekről, vagy a mindennap forgatott bankjegyekről. Termékeinkkel azonban nem csak itthon találkozhatunk, hanem rendszeresen megjelennek Európa számos országába, illetve egyre több alkalommal az ázsiai területeken is.

A papírgyártáson túl olyan szolgáltatásokkal is állunk az érdeklődők rendelkezésére, mint a termék teljes biztonságának megtervezése, vagy az egyedi igényeknek megfelelő vízjeltervek elkészítése és reprodukálása a papírokban.

Az ország észak-keleti régiójában, Miskolcon működő papírgyárat 1782-ben alapították. Hagyományaink őrzésére legalább olyan figyelmet fordítunk, mint a fejlesztési folyamatainkra, hisz a papírgyár az egyetlen olyan társaság Magyarországon, mely ennyi ideje azonos helyen és azonos profillal működik.

Az évek során a mindenkori papírmalom, később papírgyár, mindig törekedett arra, hogy az általa készített termékek megfeleljenek az adott kor követelményeinek. Ez a szemlélet jelenleg is töretlen, hisz a Diósgyőri Papírgyár technikai és technológiai fejlesztései folyamatosak.

Színes és esetenként viharokkal tarkított múltunkat saját működtetésben lévő papíripari múzeumban ismerhetik meg a látogatók.